Webshop » Wat is het verschil tussen een rekbare en een geweven draagdoek?

Wat is het verschil tussen een rekbare en een geweven draagdoek?

Er zijn toch wel enkele belangrijke verschillen tussen een rekbare en een geweven draagdoek, zoals het materiaal (de stof waaruit de doek gemaakt is), het verschil in knopen en de periode dat je hem kan gebruiken.

pbl-dusty-green

Een rekbare doek is meestal gemaakt van tricot stof, waardoor hij lekker zacht is, ideaal om te gebruiken tijdens de eerste maanden met je kindje. De stof rekt mooi mee, waardoor de doek als een tweede huid om jou en je kindje past. Er zijn intussen ook al varianten met bv bamboe of viscose.

Een groot voordeel van de rekbare doek is dat je de doek al op voorhand kan knopen en je kindje daarna pas in de doek brengt. Dit is zeker handig als je bijvoorbeeld met de auto weg gaat. Je knoopt de doek al thuis, en als je op je bestemming bent kan je je kindje zo in de doek doen. Een rekbare doek heeft wel steeds 3 lagen stof nodig over je kindje om voldoende ondersteuning te bieden, waardoor het - zeker in de zomer- wel heel warm kan aanvoelen.

Met de rekbare doek gebruiken we maar 1 knoop, waarbij je kindje mooi rechtop op je buik tegen jou aan zit. 

Een rekbare doek kan je gebruiken tot je kindje zo'n 8 à 9 kg weegt, daarna gaat hij wat meer doorhangen van het gewicht, wat het voor jou als drager zwaarder maakt. Gelukkig zijn er voor daarna nog veel andere mogelijkheden om je kindje te dragen!

girasol-earthy-rainbow-girasol-earthy-rainbow

Met een geweven draagdoek zijn de mogelijkheden veel groter, daarmee kan je zowel op je buik, heup als rug dragen. Geweven doeken kunnen uit verschillende materialen gemaakt zijn: katoen, linnen, hennep, bamboe, zijde....

Door de vele knoopmogelijkheden, vindt iedereen wel een manier van dragen die voor hem het beste past. Je kan je kindje dragen vanaf de geboorte tot ver in de kleutertijd, of tot jullie er allebei geen zin meer in hebben. 

En als je dan toch niet meer draagt, kan je geweven draagdoek nog dienst doen als hangmat (knoop hem gewoon onder de tafel), schommel of als kussentje of dekentje.