Waarom ik doe wat ik doe?

Waarom ik doe wat ik doe? 


Wel, intussen bijna 17 jaar geleden werd ik de fiere mama van een fantastische dochter. We hadden een rekbare draagdoek op onze geboortelijst gezet, op aanraden van de winkel, en die werd héél veel gebruikt. Ik vond het heerlijk mijn kleintje zo dichtbij te hebben en zo te kunnen troosten.

Toen de tweede dochter geboren werd, bracht die doek ook de mogelijkheid om de handen vrij te hebben voor de oudste. De Kubeba (een torsodrager) deed zijn intrede, omdat rugdragen toch wel handig is als je het huishouden moet doen. Mijn zoon werd geboren, en toen kocht ik een geweven doek, en aan de hand van de handleiding ging ik aan de slag.

Er volgden nog 2 dochters, dus ik had de kans om me wat meer te verdiepen in het knopen en dragen, en toen besefte ik dat het tot dan geduurd had eer ik die doeken goed meester kon, en dat dat toch wel sneller zou moeten kunnen :).

Daarom volgde ik een opleiding voor draagconsulente, om mama's en papa's van in het begin een goede (draag)start te kunnen geven.

Het geeft ongelooflijk veel voldoening als je iemand hebt leren knopen, en ze vol verwondering kijken naar hun babytje dat na enkele minuten al in slaap is gevallen. Of als je voor iemand een passende drager hebt gevonden, zodat ze met hun kleuter lange wandelingen kunnen maken. 

De tevreden gezichten van de mama's en papa's en hun kindjes, daar doen we het voor!Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog